Molenwieck 7
9351 ND LEEK
Werkplaats: 0594-511962
In-, verkoop, verhuur: 06-54981464

 

IMG_7572_180x120.JPG

Werkplaats

Openingstijden:
ma t/m vr:  08:30 - 17:00 uur
zaterdag  : Gesloten

RDW logo

 

 

facebook1

 

 Nu ook op facebook!

 

Uitlijnen

uitlijning-hunterUitlijnen van uw auto wordt bij ons met de nieuwste apparatuur van Hunter uitgevoerd.

Wat is uitlijnen precies?

Uitlijnen van de auto wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabriekspecificaties of zo dicht mogelijk daarbij in de buurt. Het kan ook volgens de eventuele wensen van de klant.

Wanneer uitlijnen?

Uitlijnen moet gebeuren na elke reparatie van stuur/fusee kogel, schokdemper, wiellager, fusee of draagarm of bij verandering van de ophanging zoals verlagen. Ook moet uw auto uitgelijnd worden als uw banden aan één kant meer slijten, de auto naar één zijde van de weg wil en als het stuur scheef staat terwjl u rechtdoor rijdt. Als u ergens tegenaan bent gereden (bijvoorbeeld stoeprand) is het ook raadzaam te laten uitlijnen. Bij aanschaf van nieuwe banden adviseren wij ook te laten controleren op uitlijnen omdat dit veel kosten aan banden en brandstof kan besparen.

Uitlijnen bij een nieuwe auto?

Bij een nieuwe auto is het zeer raadzaam om deze na ongeveer 2000 km te laten controleren. De wielophanging heeft zich dan "gezet" en is niet meer hetzelfde als nieuw, wat bandenslijtage kan veroorzaken. Bij een occasion is het zeer aan te bevelen dat voor de koop te doen, zo kunnen eventuele verborgen verbreken (schade) worden ontdekt. Bij nieuw en occasion geldt altijd: Uitlijnen voor de garantie afloopt!

Wat kost Uitlijnen?

uitlijnen2 320x213€ 60,50 voor controle en het afstellen van de sporing van 4 wielen incl. uitlijn rapport. Als er meer afgesteld/gerepareerd moet worden om te kunnen uitlijnen zijn er extra kosten aan verbonden, dit wordt altijd vooraf met u overlegd. De kosten vallen erg mee, een tank benzine of een paar banden kosten meer! Bij elke uitlijning ontvangt u een print met daarop de wielstanden voor en na het uitlijnen. 

Hoe lang duurt het en moet ik een afspraak maken?

Een uitlijning duurt gemiddeld een uur en gaat op afspraak.

Bel of kom langs voor het maken van een afspraak.