Molenwieck 7
9351 ND LEEK
Werkplaats: 0594-511962
In-, verkoop, verhuur: 06-54981464

 

IMG_7572_180x120.JPG

Werkplaats

Openingstijden:
ma t/m vr:  08:30 - 17:00 uur
zaterdag  : Gesloten

RDW logo

 

 

facebook1

 

 Nu ook op facebook!

 

Bandenservice

wp banden IMG 7426 240x360 aangepastBijna alle merken banden en afmetingen, ook sterk afwijkende maten, evenals de A-, B-, C- en huismerken die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn, kunnen wij leveren en monteren.
Ook kunnen wij velgen voor u verzorgen.

Uiteraard kunnen wij ook winterbanden leveren en monteren en deze tevens voor u opslaan tegen een voordelig tarief.

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Het verschil tussen een winterband en zomerband is de samenstelling van het rubber, dat voor de winterbanden is aangepast aan koude weersomstandigheden. Als de temperatuur daalt, wordt het rubber van de band harder. Door de speciale rubbersamenstelling van winterbanden blijven deze flexibel tijdens koude dagen. Dit resulteert in een betere grip, comfortabeler rijgedrag en optimale veiligheid bandenopslag2 320x213voor zowel u als uw mede-weggebruikers. Het profiel is daarom anders opgebouwd dan dat van een zomerband. Bij een winterband is het profiel voorzien van speciale lamellen die er voor zorgen dat tijdens het rollen van de band het profiel een beetje vervormt waardoor de sneeuw loskomt uit het profiel en schoon is voor de volgende omwenteling. Winterbanden zijn te herkennen aan een symbool (berg met ijskristal) op de zijkant van de band. Soms kan er ook M+S (Modder&Sneeuw) op staan.

Het is in Duitsland verplicht winterbanden te hebben indien de winterse omstandigheden dat vereisen. Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming.

Neem voor nadere informatie en prijzen contact met ons op of kom eens langs.